Студенти НЛТУ України здобувають знання “зеленого” проєктного менеджменту в Німеччині

20240426 090922

Упродовж двох тижнів студенти трьох навчально-наукових інститутів НЛТУ України, а саме: Юлія Зонгайм (ст. гр. ТЗНС-51м), Тетяна Івать (ст. гр. К-53м), Квітослава-Ольга Яцина (ст. гр. КН-52м), Вероніка Васильків (ст. гр. ЕСБ-51м), Юлія Гнатув (ст. гр. ТЗНС-11), Єлизавета Максимова (ст. гр. КН-31), спільно зі студентами Університету сталого розвитку в м. Еберсвальде та слухачами (викладачами на стажуванні за програмою Еразмус +) з Транспортного університету (м. Київ) вивчали курс “Green project development and management”.

Викладання курсу стало можливим завдяки співпраці у рамках “Ukrainian-German Teaching Network for a Digital Transformation of Environmental Education (Consolidation and Expansion Phase 2024) проєкту за підтримки Німецької служби академічних обмінів DAAD (науковий керівник Університету Еберсвальде – професор Пєр Ібіш, від НЛТУ України – професор Василь Лавний.

Професор кафедри екологічної економіки та бізнесу ННІ екологічної економіки та менеджменту, професор Ігор Соловій та завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини ННІ деревооброблювальних технологій і дизайну ННІ деревообробних технологій і дизайну, професор Орест Кійко, розробники цього курсу, стали третій рік поспіль лекторами для українських та німецьких слухачів курсу у формі інтенсивного блоку. Окрім того, до внкладання тем про європейські фонди фінансування проєктів були залучені фахівці з проєктного менеджменту з німецьких університетів.

Студенти, окрім лекцій, виконували практичні завдання, проходячи всі стадії проеєкту від зародження ідеї до його впровадження, а під час тематичних семінарів відбувалося обговорення перспективних ідей для проєктів. Завершальним етапом було розроблення проєктних заявок для програм фінансування Erasmus +, Horizon Europe, German Federal Ministry for Food and Agriculture.

Також студенти відвідали Бабельбергський університет кіномистецтва імені Конрада Вольфа в м. Потсдам, де мали низку зустрічей, познайомились з багатьма науковими та освітніми проєктами. У вільний час відбувалися екскурсії до Лісового ботанічного саду університету та знайомство з культурно-історичним памятками м. Берлін. Викладачі, попри інтенсивний графік навчального процесу, мали низку робочих зустрічей для обговорення розвитку спільного курсу, а також працювали у професійній студії над відеоматеріалами до нього. На завершення продуктивної поїздки як і для студентів, так і для викладачів курсу були вручені міжнародні сертифікати.

Відгуки від студентів:
“Насамперед це корисний досвід спілкування іноземною мовою та праці в міжнародних групах, нове середовище для знань та думок”.

“З новими силами повертаємося до навчання в Україні, разом прагнемо міжнародної співпраці та вдосконалення для побудови гідної Європейської держави”.

 

20240423 123604

20240426 112848

20240421 100911

20240430 085532

Last modified on Середа, 22 травня 2024 07:49

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.old.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/old.nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@old.nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper