Гендерна рівність в лісовому секторі

9 травня в НЛТУ України в межах проєкту “Fem2Forests: Інноваційні шляхи ефективного залучення дівчат та молодих жінок до роботи в лісовому секторі” відбувся круглий стіл на актуальну тему: “Потреби та виклики, що виникають у дівчат та молодих жінок у лісовому секторі”.

IMG 1451

Ініціаторами та організаторами заходу виступили Національний лісотехнічний університет України та Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону “ФОРЗА”. Мета круглого столу: визначення та обговорення перешкод та потреб, що виникають у дівчат при виборі освіти та професійного шляху у лісовому секторі, а також можливі шляхи залучення дівчат та молодих жінок до лісового сектору.

IMG 1609

Розпочав роботу круглого столу ректор НЛТУ України , член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський, який зазначив про важливість та актуальність такого заходу і побажав учасникам цікавих дискусій та обговорень.

IMG 1458

Коротко про проєкт “Fem2Forests: Інноваційні шляхи ефективного залучення дівчат та молодих жінок до роботи в лісовому секторі” присутнім розповіла  голова ГО “ФОРЗА” Леся Лойко.

IMG 1477

IMG 1585


До обговорення гендерних питань у лісовому секторі приєдналася також директорка Вищої школи публічного управління Юлія Лихач, яка підкреслила: “питання забезпечення гендерної рівності є дуже важливим на усіх рівнях. Це не лише етична проблема, але й питання, яке має суттєвий вплив на розвиток суспільства”.

IMG 1600

IMG 1604

Цікавою була доповідь кандидатки економічних наук, асистентки кафедри екологічної економіки та бізнесу НЛТУ України Оксани Пелюх, яка представила результати опитування студенток щодо вибору освіти та професійного шляху.

IMG 1496

Про особливості гендерної політики в Україні виступив кандидат економічних наук, професор, професор кафедри публічного управління та адміністрування НЛТУ України, заслужений працівник освіти України Андрій Ліпенцев.

IMG 1632

Секретар приймальної комісії, асистентка кафедри публічного управління та адміністрування та НЛТУ України Ніна Березовська поінформувала про динаміку вступу дівчат та молодих жінок на спеціальності лісотехнічного профілю до НЛТУ України.

IMG 1645

Після заслуховування доповідачів, ініціатор та модератор круглого столу, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини НЛТУ України Орест Кійко запросив присутніх до дискусії, що викликало активне обговорення.

IMG 1550

Учасники круглого столу порушили під час дискусії такі питання: основні недоліки в існуючій системі профорієнтації; ресурси, програми, методи та інструменти для заохочення дівчат і молодих жінок до кар’єри в лісовому господарстві; що можуть зробити освітяни для створення більш інклюзивного середовища та заохочення дівчат і молодих жінок до кар’єри в лісовому господарстві.

Круглий стіл відбувся у межах Дунайської регіональної програми Interreg за співфінансування Європейського Союзу

LOGO Vk

Last modified on Вівторок, 14 травня 2024 12:04

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.old.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/old.nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@old.nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper