Участь викладачів кафедри дизайну в Міжнародній науково-практичній конференції «Ерделівські читання-2021»

1 prew00124-26 травня 2021 р. в Закарпатській академії мистецтв відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Ерделівські читання-2021», присвячена 75-річчю від часу заснування першого мистецького освітнього закладу на Закарпатті та 130-річчю від дня народження Адальберта Ерделі. Науково-практична конференція зібрала понад сто учасників з різних куточків України та зарубіжжя. 

Традиційно, вже більше як 10 років, викладачі кафедри дизайну НЛТУ України, беруть активну участь в роботі цього міжнародного, значимого в культурно-мистецьких колах наукового заходу. 

Важливість участі в таких конференціях викладачі кафедри дизайну вбачають в координації та об’єднанні зусиль однодумців – наукових колективів освітніх закладів, 2наукових установ, бібліотек, музеїв, творчих спілок тощо, для збагачення та примноження мистецтвознавчої науки не лише України, а й сусідніх Угорщини, Польщі, Словаччини. Без сумніву, подані на конференцію матеріали на мистецтвознавчі та освітянські теми будуть значним внеском в розвиток вітчизняного мистецтва, культури та педагогіки. Доповіді учасників доносили все нові історичні факти з життя відомих і віднайдених художників, аналізували сучасний стан та тенденції розвитку мистецтва й художньої освіти. Одночасно, зазначимо, що проблемам дизайну та дизайн-освіти було присвячено лише десять відсотків тем зазначених у програмі конференції.

3На пленарному засіданні доктор педагогічних наук, завідувач кафедри дизайну НЛТУ України Володимир Прусак привітав колег Закарпатської академії мистецтв з ювілеєм, наголосив на важливість підтримки власною участю таких не багатьох в Україні науково-практичних конференцій у галузі мистецтва та дизайну.

В ході секційної роботи конференції (секція «Педагогіка мистецької освіти») Володимир Прусак виступив з доповіддю «Реалізація педагогічної системи неперервної екологічної підготовки майбутніх дизайнерів в НЛТУ України». Його виступ був акцентований на двох основних поняттях: «професіоналізм і моральність». Підняті не лише проблемні питання професійної підготовки майбутніх дизайнерів, а й усвідомлення екологічної відповідальності за результати їх подальшої фахової діяльності.

4Також, на конференції були представлені дослідження викладачів кафедри дизайну НЛТУ України: кандидатів мистецтвознавства Ямаша Ю.В., Прокопчук І.Ю., доктора мистецтвознавства Одрехівського Р.В. та кандидата технічних наук Прусак Ю.В.

Загалом виступи усіх учасників конференції були заслухані з інтересом, в дружній атмосфері діловитості , активних та плідних діалогах, що спонукає до особистісного зросту.

Програма конференції була насиченою цікавими заходами які відбувались не лише в Закарпатській академії мистецтв.

док. пед. наук, доц., зав. каф. дизайну В. Прусак
канд. мистецтвозавства І. Прокопчук

Last modified on Понеділок, 31 травня 2021 12:48

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.old.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/old.nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@old.nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper